Direktlänk till inlägg 13 augusti 2015

Bra ekonomi undviker smålån

Av Erik Andersson - 13 augusti 2015 15:01


Att ha en bra ekonomi förutsätter inte att man har en väldigt massa pengar liggandes på banken eller att man har en hög lön. För mig innebär det att man har koll på pengarna. Att man har planerat framåt för utgifter som kanske inte kommer varje månad men som man vet kommer att ske. Skatter reparationer och så vidare. Att planera och uppskatta kostnader gör att man faktiskt har tänkt igenom sina utgifter och att man har en plan. Sedan så är det inte så att man kan förutse allt och det kan ändå gå riktigt illa.


Men om man jämför det med någon som verkligen inte har någon koll på sina pengar utan enbart lever efter hur mycket man har på kontot just för tillfället så kan vi nog ganska enkelt räkna ut att det faktiskt allt oftare händer att den här personen har svårare att klara av sina utgifter.


Och om vi då kopplar detta till smålån som är ett lån som har fått väldigt mycket kritik så kan vi enkelt inse att det främst är grupp två alltså dem som inte har koll på sina pengar är dem som mer eller mindre uteslutande är dem som tar ett sådant här lån. Om man kollar på dem rapporter som kommer med jämna mellanrum så visar dem att det främst är unga som har problem med denna typen av lån och framför allt att dem har problem med att betala tillbaka lånen. Det är väldigt många som har dragit på sig skulder som de inte klarar av att betala tillbaka och tar man då smålån men inte har någon plan för hur man ska lösa dessa skulder så går krisen bara djupare och djupare.


Och jag vill åtminstone påstå att unga är en majoritet av dem som lever månad till månad då man helt enkelt är ny med att ta hand om pengarna och det kan ta ett tag innan man faktiskt får rutin i sin vardag. Man kanske inte tycker att det där med budget är något för sig och man reflekterar inte så mycket kring sina utgifter. Det är något som jag tror brukar ändras med åren. Åtminstone har det varit så i min umgängeskrets.


Då man inte hör några andra klagomål eller riskgrupper överlag när det kommer till den här typen av lån så känns det som att det är just dålig ekonomi som sätter en i situationen där man faktiskt ansöker om sådana lån. Därför vill jag hävda att en bra ekonomi undviker smålån. Och att då tidigt lära sig hantera pengar är alltså nästan det enda sättet att undvika att ta dåliga lån och dåliga ekonomiska beslut

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ankanerik med Blogkeen
Följ ankanerik med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se